Inloggen Registreren

Internationale initiatieven

Afya Serengeti Project

MSD Animal Health ondersteunt de rabiësprojecten van Afya en Mission Rabies.

Afya Serengeti
Het Afya Serengeti project in Tanzania. Afya Serengeti betekent letterlijk ‘gezondheid voor Serengeti’ en dat is precies waar de rabiësprojecten van Afya voor staan: door het vaccineren van honden in risicogebieden, is het aantal menselijke slachtoffers dat overlijdt aan hondsdolheid met 86% gereduceerd!

Afya India
Vanwege het succes in de Serengeti is er inmiddels ook een Afya rabiësproject in India gestart. In het gebied rondom de steden Bangalore en Puna overlijden jaarlijks 20.000 mensen aan hondsdolheid. MSD Animal Health ondersteunt ook dit project. Dankzij de opgedane kennis en ervaring rondom het Afya Serengeti project, levert het vaccineren van honden hier nu al veelbelovende resultaten op.

Mission Rabies

Als partner van Mission Rabies ondersteunt MSD Animal Health projecten in India, Malawi en Sri Lanka. Sinds de start in 2013 heeft Mission Rabies meer dan 200.000 honden gevaccineerd, aan meer dan 269.000 kinderen rabiësvoorlichting gegeven en meer dan 72 dierenartsen opgeleid. Resultaten waar we trots op zijn!