Betrokkenheid

PERSBERICHT:

MSD Animal Health opent geavanceerde productiefaciliteit in De Bilt

Wethouders Anne Marie ’t Hart en Krischan Hagedoorn verrichten officiële opening

Fabriekscapaciteit sluit aan bij langetermijnvraag naar vaccins voor pluimvee

DE BILT, Nederland, 4 oktober 2023 – Vandaag heeft MSD Animal Health met trots haar geavanceerde productiefaciliteit in De Bilt geopend. Deze moderne faciliteit produceert jaarlijks ongeveer 6 miljard doses pluimveevaccins ter ondersteuning van een gezonde voedselketen voor meer dan 500 miljoen mensen over de hele wereld, met plannen om dit aantal te laten groeien naar 20 miljard doseringen voor ongeveer 1,5 miljard mensen. Samen met de productie- en onderzoekslocatie in Boxmeer zal deze vestiging in De Bilt MSD’s positie op de markt voor dierenvaccins wereldwijd verder versterken.

De productiefaciliteit maakt deel uit van een nieuw ingericht terrein dat ook een nieuw kantoorgebouw en een ruim parkeerterrein omvat. Vandaag werd het volledig vernieuwde terrein officieel ingehuldigd door wethouders Anne Marie ’t Hart en Krischan Hagedoorn van de gemeente De Bilt.

Deze state-of-the-art faciliteiten zijn niet alleen duurzaam ontworpen, maar er is ook rekening gehouden met adviezen van de lokale gemeenschap met betrekking tot inrichting groenvoorzieningen, logistiek, ontwerp kantoor, duurzaamheid, geluid en parkeergelegenheid.

Wethouder Anne Marie ’t Hart merkte op: “Wij waarderen de investeringen die MSD doet en de wijze waarop er overleg wordt gevoerd met de wijk en de gemeente.

Het is daarom met plezier dat we MSD feliciteren met de heropening van deze vestiging en wij hopen op een blijvend goede relatie met buurt en gemeente, nu en in de toekomst.”

Karen Mink, a.i. site lead MSD Animal  Health De Bilt: “De locatie in De Bilt heeft al meer dan 55 jaar een belangrijke aanwezigheid op de Ambachtstraat. Samen met haar voorganger, Laboratorium De Zeeuw, hebben we een gezamenlijke geschiedenis van maar liefst 90 jaar in De Bilt. Hier worden vaccins geproduceerd voor pluimvee die wereldwijd een positieve impact hebben. Deze producten dragen bij aan een gezondere en duurzamere voedselketen in meer dan 100 landen.”

Vaccins spelen een cruciale rol in de bescherming van dieren- en volksgezondheid. Tijdige en doeltreffende vaccinatie draagt bij aan het verminderen van ziektes en hun ernst, wat essentieel is voor de voedselvoorziening via de (pluim)veehouderij. Bovendien zijn vaccins van groot belang voor de gezondheid van onze huisdieren, waardoor ze een langer en gezonder leven kunnen leiden.

Met haar lange geschiedenis in De Bilt denkt MSD Animal Health graag mee met de gemeente en de wijkvereniging Noord-Oost De Bilt over het verder verbeteren van de leefbaarheid in de buurt. Ook de verfraaiing en kindvriendelijkheid van de openbare ruimte zijn belangrijke aspecten voor een fijne buurt. Samen met de wijkvereniging en de gemeente is afgesproken om bij te dragen aan een opknapbeurt van diverse speeltuintjes in de directe omgeving van de Ambachtstraat.

Foto van rechts naar links: wethouder Anne Marie ’t Hart, buurvrouw Marja Koppel, wethouder Krischan Hagedoorn, Karen Mink (MSD Animal Health), Jorrit Bergsma (MSD Animal Health)

INTOS en MSD Animal Health vieren 50-jarige samenwerking

Eerste samenwerking dateert van 1972

MSD Animal Health besteedt verpakkingswerkzaamheden uit aan INTOS

BOXMEER, Nederland, 16 maart 2023 – INTOS en MSD Animal Health hebben vandaag hun 50-jarige samenwerking gevierd. De mijlpaal werd gevierd met alle betrokken medewerkers van INTOS en MSD Animal Health op de locatie van INTOS in Heijen.

Al 50 jaar besteedt MSD Animal Health uit Boxmeer verpakkingswerkzaamheden uit aan INTOS in Heijen. INTOS zoekt passend werk voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag komen. Het verpakkingswerk dat MSD Animal Health uitbesteedt aan INTOS is arbeidsintensief werk, zoals het verpakken van o.a. injectoren die worden gebruikt bij een uierontsteking bij koeien. Dit gebeurt al jaren naar grote tevredenheid van beide bedrijven. Bij INTOS werken ongeveer 150 mensen voor MSD Animal Health, waarbij de mensen bijvoorbeeld aan een verpakkingsband zitten of bij een etiketteermachine werken.

Jan Noij, directeur van INTOS: “Voor INTOS is MSD een belangrijke opdrachtgever die zorgt voor een continue stroom aan werkzaamheden voor mensen die duurzaam de structuur en veiligheid nodig hebben van een beschutte werkomgeving. Bovendien gebruiken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dit werk als opstap om extern aan de slag te kunnen gaan. Deze win-winsituatie voor INTOS en MSD heeft al geleid tot een mooie samenwerking die inmiddels 50 jaar bestaat! Dit ondervinden wij momenteel ook door het feit dat MSD zich openstelt voor ons project Future 2.0 door jongeren een kijkje in de keuken van het bedrijf te laten nemen.”

Patrick van der Sterren, Supply Chain Management lead bij MSD Animal Health: “Voor MSD is INTOS niet alleen een zeer noodzakelijke ondersteuning voor onze verpakkingscapaciteiten maar we zijn ook blij op deze manier een rol te kunnen spelen voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag kunnen komen.”

Net als bij elk ander productieonderdeel van MSD Animal Health betekent dat, dat INTOS ook aan de eisen van Good Manufacturing Practices (GMP) moet voldoen om deze verpakkingsactiviteiten te mogen doen. INTOS heeft een eigen vergunning en wordt om de drie jaar geïnspecteerd door de IGJ, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in samenwerking met het Bureau Diergeneesmiddelen. In 2022 werden er bij INTOS meer dan 21 miljoen producten verpakt voor MSD Animal Health.

Over INTOS

INTOS is hét arbeidsontwikkelbedrijf in het meest noordelijke punt van Limburg voor alle mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben op het gebied van werk. Ons doel hierbij is ieders talent te benutten en iedereen naar vermogen mee te laten doen in de maatschappij. Wij voeren de (voormalige) Wet sociale werkvoorziening uit en zijn de professionele partner bij het uitvoeren van (re-integratie) activiteiten die voortvloeien uit de Participatiewet.

Wij zijn tevens betrokken bij de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet langdurige zorg en voeren onze werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers in de regio zoals gemeenten, het UWV, bedrijven, scholen en instellingen.

Er zijn ruim 300 medewerkers werkzaam bij INTOS in een beschutte werkomgeving (interne productieomgeving en BuitenWerk) of via een detachering (externe plekken). Verder zijn er jaarlijks ongeveer dezelfde hoeveelheid kandidaten die we vanuit INTOS begeleiden en ondersteunen met re-integratie.

Over MSD Animal Health

Bij MSD, bekend als Merck &Co., Inc., Rahway, N.J., VS in de Verenigde Staten en Canada, zijn we verenigd rond ons doel: we gebruiken de kracht van toonaangevende wetenschap om levens over de hele wereld te redden en te verbeteren. Al meer dan een eeuw lopen we voorop in onderzoek dat uitmondt in geneesmiddelen, vaccins en andere innovatieve gezondheidsoplossingen voor ’s werelds meest uitdagende ziektebeelden.

MSD Animal Health is de wereldwijde diergezondheidstak van MSD. Door onze toewijding aan The Science of Healthier Animals® bieden we dierenartsen, boeren, eigenaren van gezelschapsdieren en overheden een brede range aan veterinaire geneesmiddelen, vaccins en ‘health management’-oplossingen en diensten, inclusief daaraan verbonden technologische producten op het gebied van ientificatie, traceerbaarheid en monitoring. MSD Animal Health is toegewijd aan het behoud en de verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren en de mensen die voor hen zorgen. Wij investeren doorlopend in dynamische en uitgebreide R&D-middelen en in een moderne, wereldwijde leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en onze producten zijn verkrijgbaar in ongeveer 150 landen. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.nl en neem contact met ons op via LinkedIn.

Foto MSD Animal Health-medewerkers bij INTOS: V.l.n.r. Stefan de Craene, Karin van Eldijk, Simon Kiflay, Helma van den Heuvel, Theo van de Burgt, Bas Wijnhoven.

Lokale initiatieven

Handen uit de Mouwen

Met regelmaat gaan MSD-medewerkers in Haarlem, Oss en Boxmeer aan de slag voor goede doelen in de directe omgeving.

Naast de bijdrage die we met ons dagelijkse werk leveren aan een gezondere wereld, wil MSD een goede ‘buur’ zijn voor haar omgeving. Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel. Daar leveren MSD’ers zelf ook heel concreet een bijdrage aan, met het project ‘Handen uit de Mouwen’.

Elk jaar gaan medewerkers in werktijd een dag klussen of bijvoorbeeld een dagje erop uit met bewoners van een verzorgingstehuis of ze organiseren een spelmiddag voor kinderen in een azielzoekerscentrum.

Run for KiKa

Jaarlijks doen veel MSD-collega’s met familie en vrienden mee aan de Run for KiKa. Daarmee ondersteunen we op een actieve manier het werk van de stichting KiKa in de strijd tegen kinderkanker.

Wimke de Körver Erepenning voor MSD Animal Health Boxmeer

Op 6 december ontving MSD Animal Health Boxmeer de Wimke de Körver Erepenning van de gemeente Boxmeer. Burgemeester Karel Van Soest overhandigde deze aan Martin van Collenburg, directeur operational services van MSD Animal Health in de raadzaal van het gemeentehuis.

MSD ondersteunt Leergeld Nederland

Juist in deze pandemie een goede buur voor Stichting Leergeld

Dankzij de support van MSD aan Leergeld Nederland kunnen circa 215 kinderen die in armoede opgroeien volwaardig deelnemen aan de samenleving, waardoor ze niet geïsoleerd raken. Daarnaast kan Leergeld Nederland hiermee haar capaciteit op het gebied van trainingen en systemen versterken voor duurzame ondersteuning van kinderen die opgroeien in armoede in heel Nederland in de toekomst.


Internationale initiatieven

Afya Serengeti Project

MSD Animal Health ondersteunt de rabiësprojecten van Afya en Mission Rabies.

Afya Serengeti
Het Afya Serengeti project in Tanzania. Afya Serengeti betekent letterlijk ‘gezondheid voor Serengeti’ en dat is precies waar de rabiësprojecten van Afya voor staan: door het vaccineren van honden in risicogebieden, is het aantal menselijke slachtoffers dat overlijdt aan hondsdolheid met 86% gereduceerd!

Afya India
Vanwege het succes in de Serengeti is er inmiddels ook een Afya rabiësproject in India gestart. In het gebied rondom de steden Bangalore en Puna overlijden jaarlijks 20.000 mensen aan hondsdolheid. MSD Animal Health ondersteunt ook dit project. Dankzij de opgedane kennis en ervaring rondom het Afya Serengeti project, levert het vaccineren van honden hier nu al veelbelovende resultaten op.

Mission Rabies

Als partner van Mission Rabies ondersteunt MSD Animal Health projecten in India, Malawi en Sri Lanka. Sinds de start in 2013 heeft Mission Rabies meer dan 200.000 honden gevaccineerd, aan meer dan 269.000 kinderen rabiësvoorlichting gegeven en meer dan 72 dierenartsen opgeleid. Resultaten waar we trots op zijn!